מתכונים לשבועות: חלאס עם הגבינה

זה בכלל היה אמור להיות חג המים או חג הפירות, אבל אנחנו היהודים הפכנו את החג הזה לחג הלקטוז הלאומי. באופן כללי, נדמה שהיהודים סובלים ממזוכיזם מסוים – בחנוכה הם אוכלים סופגניות שבכל אחת יש חצי ליטר שמן, בפורים הם חוטפים הרעלת סוכר, בפסח הם אוכלים רק דברים שעשויים מקמח מצות שגומר על הקיבה, ובחג שבועות הם ממלאים את מאגרי הסידן בגוף אבל אפילו מי שלא רגיש ללקטוז מתחיל לפתח רגישות אחרי שהוא אכל עוגת גבינה, קיש גבינות, מוס גבינה, סמבוסק גבינה, ולקינוח איזה בלינצ'ס (נחשו עם איזה מילוי).

נכון שבא לכם להיות מקוריים ולהביא לכינוס המשפחתי משהו שלא עשוי מגבינה אלא נאמר מפירות ארצנו שהתברכה בשפע? נכון שהמצפון שלכם יהיה הרבה יותר שקט כשתדעו שאם מישהו חטף כאב בטן זה לא בגללכם? זה אולי יפתיע אתכם קצת, אבל יש מתכונים לשבועות שאין בהם גבינות. והנה לכם מתכון אחד נועז במיוחד שמשלב דלעת בעוגה! זה אולי נשמע לכם מוזר, אבל דווקא הדלעת מוסיפה מתיקות לא רעה בכלל וגונבת את ההצגה. חוץ מזה, כל הירקות הם בהגדרה בכלל פירות – לא לימדו אתכם את זה בבית ספר באיזה שיעור טבע?

דלעת

עוגת דלעת עם מלא פיסטוקים

חומרים שיספיקו לכם ל- 2 עוגות בתבניות מוארכות (עוגה אחת לכם ואחת למשפחה)

3 ביצים

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר לבן

3/4 כוס שמן תירס

1/2 1 כוסות קמח מלא תופח

1/2 כפית קינמון

8 תרמילי הל טחונים

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח ים עדין

2 כוסות דלעת מקולפת ומגוררת

3/4 כוס (75 גרם) פיסטוקים קלויים גרוסים

1 כוס משמש מיובש קצוץ ומושרה ב-4 כפות ברנדי

 

בשביל ציפוי (אם רוצים):

סוכר חום

קינמון

 

בשביל ההגשה:

אבקת סוכר

אז איך מכינים?

  1. מכינים את העניינים בתנור ומדליקים אותו על 180מעלות.
  2. לוקחים מיקסר ומקציפים בו את הביצים ואת שני סוגי הסוכר ועושים זאת עד שהתערובת מלבינה. בשלב הזה מוסיפים באיזי את השמן, ומקציפים עד שמתקבל מרקם אוורירי.
  3. מערבבים טוב טוב בקערה את הקמח, הקינמון, ההל, המוסקט, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים בידיים וממוללים את תערובת הקמח עד שהכול אחיד.
  4. מוסיפים באיטיות את תערובת הקמח אל תערובת הביצים. מערבבים בעזרת מרית בתנועות של קיפול. מוסיפים את הפיסטוקים, המשמש והדלעת ומערבבים היטב בעזרת המרית.
  5. עכשיו סוף סוף יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אפייה שנמרחו במעט שמן. אם רוצים, מפזרים מעל העוגות סוכר חום וקינמון.
  6. עכשיו מכניסים את מעשה ידיכם להתפאר לתנור החם ואופים במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. נותנים לעוגות להתקרר ולסיום מקשטים עם אבקת סוכר.
  7. בתיאבון!
צור קשר: