מתכונים טבעוניים לשבועות: איך מכינים עוגת גבינה בלי... גבינה?

לבד מיום כיפור, כל חג יהודי הולך עם אוכל. הרבה אוכל. ותמיד, בכל חג וחג, חרף כך שמדינתנו התברכה בשפע ירקות ופירות, הם רק התוספת ליד המנה העיקרית, שטבעונים לא מעזים לגעת בה. אפילו בחג שבועות, שאמור להיות חג הקציר משום מה מי שגוזר את הקופון הם משווקי הגבינות ומוצרי החלב למיניהם ולא החקלאים שאמורים לקצור ברינה.

זה לא ברור בכלל כל העניין הזה, איך קרה ששבעת המינים נדחקים לפינה לטובת חלב פרה בשלל ווריאציות קולינריות. בחג הזה, יותר מבכל החגים האחרים, הטבעונים מרגישים הכי לא קשורים. אין כמעט מנה על שולחן החג המשפחתי שהם יכולים לגעת בה, או אפילו להסתכל עליה. אם במקרה מישהו מהדודים טרח להביא

אתו סלט פירות, אז הם יכולים קצת להתנחם, אבל עדיין, זה מבאס לראות את כולם מסביב בולסים כל כך הרבה מהמאכלים האסורים.

עוגת גבינה

בכל חג, ובמיוחד בחג השבועות, הטבעונים מרגישים כמו הילד הלא מקובל שלא הזמינו למסיבה. אבל היי, זה ממש לא חייב להיות ככה - עם קצת יצירתיות אפשר להכין המון מתכונים טבעוניים לשבועות, ואפילו עוגת גבינה (בלי גבינה)!

אפשר להביא את המנה המפתיעה לארוחה המשפחתית ולהפתיע את כולם, ואולי אפילו לגרום להם לקנא קצת בטבעונים, שיש להם גם מאכלים ערבים לחך. אפשר לעשות ליל סדר טבעוני אלטרנטיבי עם כל החברים הטבעוניים שלכם, שיהיה הרבה יותר כיפי ומהנה. אפשר גם להכין את העוגה הזאת לא רק בחג שבועות, אלא בכל יום אחר כל השנה, כשבא לכם על עוגת גבינה בלי ששום חיה תיפגע.

אז הנה, קבלו את המתכון הפשוט והטעים להפליא:

עוגת כמו-גבינה עם פירורים

קודם כל, מה צריך?

תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ

2 כוסות ביסקוויטים טחונים דק

1/2 כוס קמח

1/4 כוס מים

1/4 כוס מזולה רכה

בשביל המילוי:

2 כוסות ממרח טופו בטעם בגבינה

1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

2 אריזות (400 מ"ל) שמנת צמחית להקצפה

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

בשביל הלפרורים:

עוגיות לוטוס, מפוררות גס

 ועכשיו, איך מכינים?

  1. מחממים מבעוד מועד תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבסיס: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב עם הידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה (אם היא יבשה מדי, אפשר הוסיף קצת מים).
  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בתחתיתה את תערובת הביסקוויטים. מהדקים כדי שתהיה שכבה אחידה ואופים בתנור החם במשך 10 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים להתקרר.
  4. עכשיו מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת הצמחית עד שמתקבלת קצפת רכה. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים להקציף רק עד שהאבקה נבלעת בתוך הקצפת. בשלב הזה מוסיפים את גבינת הטופו ותמצית הוניל ומקציפים עוד קצת, עד שמקבלת תערובת במרקם אחיד.

5.כמעט סיימנו: יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים ומשטחים. מפזרים מלמעלה עוגיות לוטוס מפוררות ומאחסנים במקרר למשך4 שעות לפחות לפני ההגשה.

  1. בתיאבון וחג שמח!
צור קשר: